Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
14 décembre 2013 6 14 /12 /décembre /2013 22:39

Igor ve Gricka Bogdanov : Tanrı’nın yuzu (GiTa Yayınları, aralık 2013)

Orijinal isim: Le Visage de Dieu

Editör : Aksel Köseoğlu

Tercüme : Taceddin Köseoğlu, Aksel Köseoğlu

Igor ve Gricka Bogdanov : Tanrı’nın yuzu (GiTa Yayınları, aralık 2013)

Zorlandık ama ortaya güzel bir eser çıktı.

İgor ve Gricka Bogdanov kardeşlerin yazdığı, Grasset den çıkan ‘’Le Visage de Dieu’’ kitabını, Taceddin ve Aksel Köseoğlu''Tanrı'nın Yüzü'' adıyla Türkçeye kazandırdılar. Bogdanov kardeşler kitapta Evren’in doğuşu, şekli, hızı, düzeni, sonsuzluğu, ilkel atom, ışık, yaradılış, Big Bang, zaman, karanlık enerji…gibi sorulara, çoğunluğu Nobel ödülü almış bilim adamlarını referans alarak, açıklama getirmeye çalışıyorlar. Keyifli okumalar.

Bogdanov kardeşlerin yazdığı “Tanrı’nın Yüzü” kitabı 2010 yılında, kısa sürede Fransa’da bestseller olarak 165.000 adet satmıştır. İsmini, George Smoot’un (2006 Nobel fizik ödülü) COBE uydusuyla 23 Nisan 1992’de, Big Bang’den 380.000 yıl sonra karanlıklardan çıkan Evren’in fotoğrafını çektiği zaman söylediği ifadeden alan, Evren’in oluşumunu anlatan bu olağanüstü kitabı sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Igor ve Gricka Bogdanov : Tanrı’nın yuzu (GiTa Yayınları, aralık 2013)

« Sizleri Igor ve Grichka’nın anlattığı bu etkileyici hikâyeyi keşfetmeye davet ediyorum: okurlarını Evren’in başlangıcına kadar sürüklüyor ve İnsanlığın tanıdığı en nefes kesici devrimlerinden birine değiniyor. »

Robert Wilson / 1978 Nobel Fizik ödülü

Igor ve Gricka Bogdanov : Tanrı’nın yuzu (GiTa Yayınları, aralık 2013)

“Tanrı’nın Yüzü kitabı, tüm zamanların en heyecan verici bilimsel araştırmasını ele alıyor: Evrenin başlangıcını. Big Bang anında ve belki de daha öncesinde ne oldu? Evren nasıl başladı? Yıldız ve galaksilerin başlangıcı nedir? Elinizde tuttuğunuz Igor ve Grichka Bogdanov’un kitabı, bu devasa bilgi macerasının önemli aşamalarını hatırlatırken, insanın evren içindeki yerini, geçmişini ve evrimini daha iyi tanımlamasını sağlıyor.”

John Mather/ 2006 Nobel Fizik Ödülü

Igor ve Gricka Bogdanov : Tanrı’nın yuzu (GiTa Yayınları, aralık 2013)
Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Gisèle Durero-Koseoglu, écrivaine d’Istanbul
  • : Bienvenue sur le blog de Gisèle, écrivaine vivant à Istanbul. Complément du site www.giseleistanbul.com, ce blog est destiné à faire partager, par des articles, reportages, extraits de romans ou autres types de textes, mon amour de la ville d’Istanbul, de la Turquie ou d'ailleurs...
  • Contact

Gisèle Durero-Koseoglu Blog 1

  • Gisèle Durero-Koseoglu Blog 2
  • La Trilogie d'Istanbul : Fenêtres d’Istanbul, Grimoire d’Istanbul, Secrets d’Istanbul. La Sultane Mahpéri, Mes Istamboulines, Janus Istanbul (avec Erol Köseoglu), Sultane Gurdju Soleil du Lion.
Contributions : Un roman turc de Claude Farrère, Le Jardin fermé, Un Drame à Constantinople...
  • La Trilogie d'Istanbul : Fenêtres d’Istanbul, Grimoire d’Istanbul, Secrets d’Istanbul. La Sultane Mahpéri, Mes Istamboulines, Janus Istanbul (avec Erol Köseoglu), Sultane Gurdju Soleil du Lion. Contributions : Un roman turc de Claude Farrère, Le Jardin fermé, Un Drame à Constantinople...

Livres de Gisèle Durero-Köseoglu

2003 : La Trilogie d’Istanbul I,  Fenêtres d’Istanbul.

2006 : La Trilogie d’Istanbul II, Grimoire d’Istanbul.

2009 : La Trilogie d’Istanbul II, Secrets d’Istanbul.

2004 : La Sultane Mahpéri, Dynasties de Turquie médiévale I.

2010 : Mes Istamboulines, Récits, essais, nouvelles.

2012 : Janus Istanbul, pièce de théâtre musical, livre et CD d’Erol Köseoglu.

2013 : Gisèle Durero-Köseoglu présente un roman turc de Claude Farrère,  L’Homme qui assassina, roman de Farrère et analyse.

2015 : Parution février: Sultane Gurdju Soleil du Lion, Dynasties de Turquie médiévale II.

 

 

 

Recherche

Liste Des Articles

Pages + Türkçe Sayfaları