Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
/ / /

          Maya takvimi dünyanın sonunun 2012’de olacağını, Zekeriya Sitchin 3600 yılda bir geçen parlak Marduk gezegeninin geleceğini haber veriyor, müneccimler 21 Aralık 2012’de gezegenlerin sıraya dizileceğini önceden bildiriyorlar. Video oyunları üretenler “dünyanın sonu oyunları” icat ediyorlar. Ufo gördüklerini sanan insanların sayısı giderek artıyor. Yazılı ve görsel basın da seyircilerin ilgisini daha fazla çekmek için kendilerini bilim adamı olarak tanıtan guruları ve hayalcileri davet ederek bu teorileri destekliyorlar. Kısacası Kıyamet’ten söz etmek moda oldu. 

  

maya.jpg

          Foto Internet

          Bence bu teoriler gençlerin düşünceleri üzerinde tehlikeli bir etki yapıyor. Gençlerin Kıyamet’le ilgili “bilgilere ulaşmak” için İnternette giderek daha fazla dolaştıklarını saptadım. Günümüzde bu konuyu ele alan iki buçuk milyondan fazla internet sitesi var. Bazıları manyetik kutupların alt üst olacağını, bazıları güneşte bir patlama olacağını öngörüyor, hepsi de şimdiye kadar görülmemiş felaketleri haber veriyor. Kimileri dağlarda mağaralar açmayı, kimileri kentlerden çok uzak bölgelere yerleşmeyi öneriyor, birileri sığınaklar yapıp yiyeceklerle oraya gitmeyi, birileri de “büyük felaketten” sonra yaşayabilmek amacıyla yeraltı galerileri açmayı düşünüyor.

 

film-2012.jpg

          Bu araştırmalar boyunca çocuklarımız, ürkü salan sözler yayan bu tuhaf tarikatların sitelere giriyorlar, bu da onları daha fazla kaygılandırıyor. Bazı ergenlerin kafasında esmeye başlayan panik rüzgârına bakın, 2012 yılının Aralık ayı yaklaştıkça daha neler olacak bir düşünün. Bu nedenle biz yetişkinlerin görevi dikkatli olmak, gençlerle konuşmak ve onlara kötü niyetli kişilerin para kazanmak ya da taraftar bulmak amacıyla dünyanın sonu konusuna dört elle sarıldıklarını anlatmaktır. Gerçekten de Kıyamet günü sadece kendilerinin yaşamayı sürdüreceklerini ileri süren bazı garip tarikatlar yeni yandaşlar kazanmanın yolunu buldular.

 

film-apocalypse.jpg

         Foto Internet

           Dünyanın sonu ile ilgili söylemlerin yeni olmadığını anımsayalım. Odisea’da Kassandra daha o zamanlar Yunanlı savaşçılara dünyanın sonunu haber veriyordu; çok sayıda dinî metin bu konuya ayrılmıştır. Çocuklarımızın içini rahatlatmak için belki de onlara dünyanın sonunun ne zaman geleceğini tarih boyunca binlerce kez haber verildiğini anlatabiliriz. Bize en yakın tarihlere bakarsak 1914’de, 1979’da, 1995’de, 2000’de, 2006’da aynı şeyler söylenmişti. Bu yıl Amerikalı bir vaiz dünyanın sonu için 21 Mayıs 2011 tarihini öngörmüştü çünkü bu tarihin Nuh’un gemisinin yedi bininci yıldönümüne denk geldiğini düşünüyordu. Bu kehanetler, geçmişte, çoğu zaman acıklı olaylara neden oldu çünkü bazı cemaatler genç ya da hassas insanlarda beyin yıkama işlemini gerçekleştirmek için hep bu tür konulardan yararlandılar. Sonuç: 1995 yılında Kıyametten kaçmak için Fransa’da 16 intihar, bir nükleer patlama korkusuyla 1978’de Guyan’da 963 intihar, 1993’de Texas’ta 72 ölü, Hale-Bopp Kuyruklu Yıldızının geçişinden kaçmak için 1997’de 39 intihar sadece birkaç örnek.  

  comete.jpg

          Modern toplumumuz geleneksel dinlerle uzaklaşarak gençlere doğal zihinsel açlıklarını doyurabilecek bir konu yaratmayı bilemedi. Tehlike onların çıkarcılardan ve meczuplardan yayılan doğaüstü teorilere ve ahlaksal sapmalara doğru yönelmeleridir. Bu nedenle gençleri rahatlatmak ve özellikle saçma sapan tüm söylemlere karşı uyanık tutacak eleştirel düşünceyi bir biçimde onlara vermek için onlarla iletişim kurmak bizlere düşüyor.

         

          Sonuç olarak 2012 yılını gerçekten de büyük değişim yılı yapabilir miyiz? Adaleti, barışı, dayanışmayı, dostluğu, insan sevgisini, hoşgörüyü sağlamak için tüm olanaklarımızı seferber edemez miyiz? Bu hiç de fena olmaz.

 

Osmanl--Tebrik-Kart-.jpg

   Osmanlı Tebrik Kartı

 

Hepinizin yeni yılını kutluyor;
2012'nin sevdiklerinizle birlikte
sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde
başarılarla dolu geçmesini diliyorum.

 

noel 8

 

 

Partager cette page
Repost0

Présentation

  • : Gisèle Durero-Koseoglu, écrivaine d’Istanbul
  • : Bienvenue sur le blog de Gisèle, écrivaine vivant à Istanbul. Complément du site www.giseleistanbul.com, ce blog est destiné à faire partager, par des articles, reportages, extraits de romans ou autres types de textes, mon amour de la ville d’Istanbul, de la Turquie ou d'ailleurs...
  • Contact

Gisèle Durero-Koseoglu Blog 1

  • Gisèle Durero-Koseoglu Blog 2
  • La Trilogie d'Istanbul : Fenêtres d’Istanbul, Grimoire d’Istanbul, Secrets d’Istanbul. La Sultane Mahpéri, Mes Istamboulines, Janus Istanbul (avec Erol Köseoglu), Sultane Gurdju Soleil du Lion.
Contributions : Un roman turc de Claude Farrère, Le Jardin fermé, Un Drame à Constantinople...
  • La Trilogie d'Istanbul : Fenêtres d’Istanbul, Grimoire d’Istanbul, Secrets d’Istanbul. La Sultane Mahpéri, Mes Istamboulines, Janus Istanbul (avec Erol Köseoglu), Sultane Gurdju Soleil du Lion. Contributions : Un roman turc de Claude Farrère, Le Jardin fermé, Un Drame à Constantinople...

Livres de Gisèle Durero-Köseoglu

2003 : La Trilogie d’Istanbul I,  Fenêtres d’Istanbul.

2006 : La Trilogie d’Istanbul II, Grimoire d’Istanbul.

2009 : La Trilogie d’Istanbul II, Secrets d’Istanbul.

2004 : La Sultane Mahpéri, Dynasties de Turquie médiévale I.

2010 : Mes Istamboulines, Récits, essais, nouvelles.

2012 : Janus Istanbul, pièce de théâtre musical, livre et CD d’Erol Köseoglu.

2013 : Gisèle Durero-Köseoglu présente un roman turc de Claude Farrère,  L’Homme qui assassina, roman de Farrère et analyse.

2015 : Parution février: Sultane Gurdju Soleil du Lion, Dynasties de Turquie médiévale II.

 

 

 

Recherche

Pages + Türkçe Sayfaları